Julia Child

Julia Child neves amerikai séf, író és televíziós műsorvezető. Ő volt az, aki a hatvanas években az Egyesült Államokban népszerűvé tette a francia kulináris művészetet, elsősorban a A francia konyhaművészet elsajátítása című szakácskönyvével és a későbbi televíziós sorozatával, a „The French Chef”-fel.

Julia Child elragadó egyéniségével, közvetlen írói stílusával és kitűnő humorérzékével a kevésbé gyakorlottakat is könnyedén meggyőzte arról, hogy akár a legbonyolultabb fogásokat is képesek lesznek önállóan elkészíteni. Önbizalmat adott a konyhaművészetben „pályakezdőnek” számító és bizonytalan háziasszonyoknak, akik korábban lehetetlennek tartották ízletes és extravagáns ételek elkészítését. A francia konyhaművészet elsajátítása című szakácskönyve alapműnek számít. 500 receptjével és több mint 100 ábrájával közérthető módon megtanítja a konyhában használatos legalapvetőbb technikákat.

Ahogy Mautner Zsófia fogalmaz: „Julia Child halhatatlanságát receptjei időtállósága és végtelen precizitása adja – nem lehet őket elrontani. Julia örök kíváncsisága élete végéig izzásban tartotta főzési szenvedélyét, áldás ez nekünk, akik szeretünk főzni!”

Julia Child világszerte forradalmasította a főzéshez való viszonyunkat. Elragadó egyéniségével, közvetlen stílusával és humorával a kevésbé gyakorlottakat is meggyőzte arról, hogy akár a legbonyolultabb fogásokat is képesek lesznek önállóan elkészíteni.
Az első televíziós sztárszakács a világhírű párizsi Le Cordon Bleu akadémián tanult, majd Simone Beckkel és Louisette Bertholle-lal együtt nyitotta meg saját főzőiskoláját és írta meg első könyvét.
A francia konyha művészete azonnal bestsellerré vált, és azóta is a gasztronómiai irodalom legendás és örökös darabja, a francia kulinária klasszikus útmutatója több mint 500 recepttel, 100 ábrával és az alaptechnikák megismertetésével.
A kezdők és a tapasztalt szakácsok nélkülözhetetlen alapműve mindenkihez szól, aki szereti a jó ételeket, és otthon is szeretné elkészíteni a klasszikus francia konyha remekeit az egyszerű omlettől az ikonikus burgundi marharaguig.
Bon appetit!

„Julia Child halhatatlanságát receptjei időtállósága és végtelen precizitása adja – nem lehet őket elrontani. Julia örök kíváncsisága élete végéig izzásban tartotta főzési szenvedélyét, áldás ez nekünk, akik szeretünk főzni!”
Mautner Zsófia

Ismerd meg Julia Child rendkívüli életét az HBO MAX Julia című sorozatából!

Borító ár: 9900 Ft
Korábbi ár: 7425 Ft
Aktuális ár: 8415 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
7920 Ft
Kosárba

„Arra a következtetésre jutottam, hogy én valójában nyilván francia vagyok, csak erről mindenki elfelejtett felvilágosítani.”

A francia konyha művészete című legendás szakácskönyv szerzője, Julia Child 1948-ban érkezett Párizsba a férjével. Alig beszélt franciául és a főzéshez sem konyított, azonban hamar rájött, hogy Franciaország az ő „szellemi hazája”, a főzés pedig a szenvedélyévé vált. Szerelmes lett a francia konyhába, az ízeibe, a történetébe, a végtelen variációiba, a szigorú alapelveibe, a kreativitásába és a csodálatos emberekbe.

Julia szórakoztató memoárjából megismerjük a francia nyelv és a francia konyha elsajátításáért vívott küzdelmeit, hányattatásait a híres Cordon Bleu főzőiskolában, nagy sikerű könyve és televíziós főzőműsora születésének körülményeit, és közel ötven évig tartó, csodálatos házasságát. Az Életem Franciaországban az ételek és az élet végtelen élvezetéről és a gasztronómia történetének legszerethetőbb, legszínesebb egyéniségéről szól.

A könyv ihlette filmsorozat, a Julia összes évada elérhető az HBO Max kínálatában.


Borító ár: 5900 Ft
Korábbi ár: 4425 Ft
Aktuális ár: 4720 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
4720 Ft
Kosárba