Gennaro Contaldo

A Két éhes olasz és a Jamie lefőzi Olaszországot című sorozatokból ismert, elsöprő lendületű, szeretnivaló sztárséf, Gennaro Contaldo az Amalfi-part Minori nevű városkájában nőtt fel. Ott ismerte meg a természetes, kiváló alapanyagokat, és tanulta meg a számtalan hagyományos olasz tésztaétel elkészítésének fortélyait. A jelenleg 71 éves Gennarónak részesedése van Jamie Oliver étteremláncában, aktív social média sztár és sorra írja a szakácskönyveit.

Gennaro Contaldo receptjei által megtanulhatjuk, hogy az olasz konyha nagyszerűsége az egyszerűségben, a precizitásban és a megfelelő alapanyagokban rejlik. Receptjeivel percek alatt autentikus olasz fogásokat varázsolhatunk a családi asztalra és megalapozhatjuk egy emlékezetes családi vagy baráti vacsora hangulatát. Könyveiben több száz hagyományos (nem csupán tészta alapú) tradicionális olasz étel elkészítését instruálja.

PASTA PERFETTO!

PASTA PERFETTO!

A legfinomabb olasz tésztaételek

Gennaro Contaldo – a Két éhes olasz és a Jamie lefőzi Olaszországot című sorozatokból jól ismert séf – megmutatja, hogy a tészta elkészítésének lehetőségei végtelenek. Több mint száz friss, száraz, töltött és sült tésztaételt és hozzáillő mártást fedezhetünk fel vele együtt. A friss tésztáknál gondol a glutén- és tojásérzékenyekre is.
Gennaro – Jamie Oliver mestere – új és hagyományos receptjei az elfoglalt családok és a tésztarajongók számára is nélkülözhetetlenek. Buon appetito!

„Gennaro igazi mester – nincs olyan, amit ne tudna a tésztafélékről!”
Jamie Oliver


A videón Gennaro hússal töltött cannellonit készít:

Borító ár: 5900 Ft
Korábbi ár: 4425 Ft
Aktuális ár: 5015 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
4720 Ft
Kosárba
Olasz ételek gyorsan

Olasz ételek gyorsan

Könnyű és finom fogások, kevesebb mint 40 perc alatt

Tanuljunk a legjobbtól! Gennaro Contaldo egyszerű, szuperbiztos receptjeivel percek alatt autentikus olasz fogásokat varázsolhatunk az asztalra.
Jamie Oliver is mesterének, Gennarónak köszönheti Itália iránti rajongását. A legendás olasz séf most közel 90 receptben mutatja be, hogyan készíthetünk pazar és változatos olasz ételeket kevesebb mint 40 perc alatt. A könyvben mindenki megtalálhatja a kedvére való receptet, és szinte biztos, hogy átragad ránk Gennaro alapanyagok iránti rajongása, főzőszenvedélye és az olaszok életszeretete is.

„Fantasztikus könyv! Ízletes olasz ételek, percek alatt.”

Jamie Oliver


Borító ár: 5900 Ft
Korábbi ár: 4425 Ft
Aktuális ár: 5015 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
4720 Ft
Kosárba
Gennaro olasz péksége

Milyen lenne egy séta az olasz panetteriákban, ahol az ember szeme előtt tárul fel a friss, illatos pékáruk elképesztő gazdagsága? Gennaro Contaldo most az olasz pékségek misztikus birodalmába kalauzolja el az olvasót, ahol nem csupán a kenyérfélék és pizzatészták elkészítésének művészetét ismerhetjük meg, hanem betekintést nyerhetünk a legendás focaccia különböző regionális variációiba is.
Gennaro útmutatásai segítségével könnyedén elkészíthetjük a tökéletes kenyereket és pizzatésztákat, miközben megismerhetjük azokat a trükköket, melyek a híres olasz nonnák mesterségbeli tudását idézik. Részletes tippeket kaphatunk arra, hogyan érhetjük el a foszlós péksütemények kívánatos ropogását, az omlós kekszek különleges ízvilágát, és a hagyományos házi sütemények autentikus jellegét, mindezt a gyakorlatban is könnyen kipróbálhatjuk. Ez a könyv egy igazi mélymerülés az olasz pékségek világába, ahol az illatok és ízek összhangja varázsolja el az embert, és ahol minden recept egy csipetnyi olasz szenvedélyt és hagyományt hordoz magában.

A kötet az olasz panetteria bibliája, lapozgatása közben pedig szinte érezzük a frissen sült kenyér ellenálhatatlan illatát!

„Gennaro csodálatos pék, ez könyv pedig tele van mesés ételekkel és a rá jellemző szenvedéllyel.”
Jamie Oliver

Borító ár: 8900 Ft
Aktuális ár: 6230 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
6230 Ft
Kosárba
Gennaro konyhája

Gennaro konyhája

Laktató és pénztárcabarát olasz ételek

Hogyan készíthetünk fenséges lakomát a legegyszerűbb, könnyen beszerezhető, mindenki számára megfizethető alapanyagokból?
Gennaro Contaldo nem csupán szakács, hanem az olasz konyha élő legendája, akinek tudása mélyen gyökerezik az olasz gasztronómia hagyományaiban. Gyerekkora óta az olasz ,,cucina povera”, azaz a szegények konyhája ételeivel nőtt fel, melyek máig a tradicionális olasz konyha alapját képezik.

Az olasz konyha egyszerűsége és varázsa abban rejlik, hogy minőségi, gondosan kiválasztott és egészséges alapanyagokat használ, melyek ízét páratlanul ötvözi. Az olasz háziasszonyok kreativitása külön dicséretet érdemel, hiszen az olasz konyha irányzata éppen a legszűkösebb időkben született meg. A szezonális alapanyagok használata és a maradékok okos felhasználása mindennapos gyakorlat volt, és ez a hagyomány ma is él.

Contaldo közel 90 autentikus olasz receptet mutat be könyvében, melyek között olyan ikonikus ételek is megtalálhatók, mint például a toszkán bableves, vagy a nápolyi burgonyatorta. Emellett olyan kevésbé ismert, ám annál izgalmasabb fogások is helyet kapnak, mint a pizza fritta vagy a padlizsános sült tészta. A receptek egyszerűek, ám rendkívül ízletesek, és garantáltan sokak kedvenceivé válnak. Ezáltal Contaldo műve nem csupán egy receptkönyv, hanem egy igazi olasz gasztronómiai kaland, mely mélyebb betekintést nyújt az olasz konyha sokszínűségébe és gazdagságába.

„Jól bevált, klasszikus fogások maradékmentéshez"
Jamie Oliver

A TV Paprika ajánlásával




Borító ár: 7900 Ft
Bevezető ár: 5925 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
5925 Ft
Előrendelem