Szállítási információk

 

Szállítási módok és szállítási költség / Fizetési módok

 

I. Szállítási módok és szállítási költség

1. Házhoz szállítás Magyarországon

 A webshopunkban délig megrendelt könyveket a GLS segítségével 2-5 munkanapon belül az ország bármely pontjára kiszállítjuk az Ön által megadott címre.  Ha banki átutalással fizet, akkor 6 munkanapra nőhet a kiszállítási idő. A csomag elindulásakor e-mailben értesítjük a címzettet, hogy a következő munkanapon csomagja kiszállításra kerül. Az e-mail tartalmazza a csomagszámot és az esetleges utánvét összegét.

Rugalmas kiszállítás a depóvárosokban (link)

Amennyiben olyan városba kéri a házhozszállítást, ahol GLS depó található, akkor rugalmas kiszállítást biztosítunk Önnek. A kézbesítést kérheti munkaidő után is, 17 és 20 óra között. A kiszállítás napjának reggelén, értesítést kap, mely tartalmazza a futár telefonszámát, a GLS Ügyfélszolgálat telefonszámát és egy 3 órás időablakot a várható kézbesítésről. A kiszállítás meghiúsulása esetén e-mailben értesítjük. Az e-mailben megadott linken keresztül kérheti a kiszállítást egy új időpontban, egy másik címre, személyes csomagátvételt egy meghatározott listából kiválasztott GLS CsomagPontban, (link) illetve visszautasíthatja a csomag átvételét. A GLS Ügyfélszolgálatán ezen a telefonszámon tud érdeklődni a csomagjáról: +361-802-0265.  

Szállítási költség

  • Ha a rendelés értéke nem több mint 3000 Ft, akkor a házhozszállításért 600 Ft szállítási költséget számítunk fel.
  • 3001 Ft rendelési értéktől a kiszállítás ingyenes. 

 

2.   Átvétel GLS CsomagPonton

A délig megrendelt könyveket a GLS segítségével 2 munkanapon belül kiszállítjuk az Ön által megadott GLS CsomagPontra.  Ha banki átutalással fizet, akkor 4 munkanapra nő a kiszállítási idő. Amikor a csomag megérkezik a GLS CsomagPontba, a GLS e-mail és SMS-értesítőt küld a címzettnek. Az értesítés után 5 munkanapon belül átvehető a küldemény, figyelembe véve az átvevőhelyek nyitva tartási idejét. 

Szállítási költség

  • Ha a rendelés értéke nem több mint 3000 Ft, akkor a CsomagPontra szállításért 500 Ft szállítási költséget számítunk fel.
  • 3001 Ft rendelési értéktől a kiszállítás ingyenes. 

3. Szállítás külföldre

Külföldi szállítás esetén egyedi postaköltséget számítunk fel. További információért, kérjük, hívja a +36 1 436-2045-ös telefonszámot, vagy írjon az ugyfelszolgalat@hvg.hu címre.

II. Fizetési módok

  • Készpénzes fizetés utánvéttel a futárnak.
  • Készpénzes fizetés a GLS CsomagPonton.
  • Bankkártyás fizetés a webshopban.
  • Fizetés átutalással. Ha átutalással fizet, akkor megrendelése az összeg beérkezése után kerül feldolgozásra.

III. Minőségi kifogás

Az Ön által megrendelt könyvekre és egyéb árucikkekre a HVG Kiadó minőségi garanciát vállal. Ez azt jelenti, hogy ha a megrendelt kiadvány nyomdai hibás, esetleg a szállítás során megsérült, akkor azt Önnek díjmentesen kicseréljük. Ha hibás vagy sérült az Önnek kiküldött példány, kérjük, jelezze ezt ügyfélszolgálatunkon, majd egyeztetést követően a GSL futárszolgálattal végrehajtjuk a könyv cseréjét. Ha már nem található a készletünkben hibátlan példány, Önnek lehetősége van másik könyvet vagy kiadványt választani a hibás helyett. Abban az esetben, ha ezt a lehetőséget nem kívánja igénybe venni, a könyv vételárát visszatérítjük Önnek.

IV. Elállás vagy csere

Ha Önnek esetleg nem felel meg a megrendelt könyv, és másra szeretné kicserélni, akkor ezt szintén megteheti, az átvételtől számított 14 munkanapon belül. Ebben az esetben a szállítási költséget nem tudjuk vállalni. Futáros kiszállítás esetén a terméket saját költségén küldje vissza a HVG Könyvek címére (1037 Budapest, Montevideo u. 14.), és a megérkezésétől számított 30 napon belül visszatérítjük Önnek a visszaküldött termék(ek) vételárát. Utánvéttel visszaküldött csomagok átvételére nincs lehetőségünk. Személyes átvétel esetén a már átvehető terméket az ügyfélszolgálatunkkal kapcsolatba lépve mondhatja le.