HVG Extra Pszichológia 2016/4.

Testvérviszonyok

Ki bevonja minden dolgába, ki mindenét megosztja vele, ki szóba sem áll vele, ki évek óta leplezi a hiányát – ahány testvér, annyiféle kapcsolat. Ám a közös múlt, a közös élmények egy életen át összekötik a testvéreket – bármifélék legyenek is –, akár akarják, akár nem. A talán leghosszabban tartó kapcsolat legtöbbször konfliktusokkal, versengéssel, féltékenységgel terhelt, de amennyi gondot okozhat, legalább annyi jóval is szolgálhat.

Ahhoz, hogy ezt meg is lehessen élni, érdemes időről időre kicsit visszatérni a gyökerekhez, és a hajdani riválisra vagy éppen bálványra legalább felnőtt fejjel társként tekinteni. Ha felszínre hozzák, kibeszélik, feloldják múltbéli érzéseiket – amelyek egyébként nagyobb részt leginkább a családi viszonyokból születtek –, az sokat segíthet abban, hogy gyermekeik őszinte és bensőséges kapcsolatot alakíthassanak ki egymással.

E lapszámunkban sorra vettük a testvérség és testvériség minden formáját – természetesen az egykéket sem hagytuk ki –, hogy a kapcsolatok közül talán a legértékesebbet újra felfedezhessük, és újraértékelhessük mindazt, amit gyermek és felnőttkorukban a testvérek átéltek, átélhetnek.

  • Bolti ár: 990 Ft

  • Internetes ár: (-0%)990 Ft

  • HVG-klubkártyával: (-20%)790 Ft


Kapcsolódó termékek