Stark, Kio

Idegenek, ha találkoznak

Hogyan hatnak ránk az ismeretlen emberek?

„Ez az én nagy kalandom – hogy ismeretlenekkel beszélgetek. Ebben lelem örömömet, számomra ez lázadás és felszabadulás.”
 
Kio Stark nap mint nap olyasmire szánja rá magát, amit a legtöbbünk tudatosan kerül: odafordul számára idegen emberekhez, és beszédbe elegyedik velük. Beszélget liftben, boltban, utcán, parkban, repülőn és taxiban; van, akivel csupán két mondatot vált, és van, akivel valódi párbeszédbe kezd. Könyvében bemutatja a másokhoz való kapcsolódás – vagy nem kapcsolódás – íratlan szabályait, és ezzel együtt végig kitart alapgondolata mellett, mely szerint ismeretlenekkel beszélgetni nemcsak felvillanyozó élmény, hanem a nyitottság és a társadalmi szolidaritás alapja is lehet.
 
„Amikor idegenekkel beszélgetünk, akkor egy szép és meglepő fordulattal megszakítjuk hétköznapi életünk jól ismert és kiszámítható ritmusát. Megváltoztatjuk a nézőpontunkat. Pillanatnyi, tartalmas kapcsolatot alakítunk ki egy embertársunkkal. És elvetjük gondolatban mindazt, amitől gyanúsnak tarthatnánk a másikat.”
 

 

  • Bolti ár: 2200 Ft

  • Internetes ár: (-15%)1870 Ft

  • HVG-klubkártyával: (-20%)1760 Ft

Formátum125x178 mm
Megjelenés2017.06.30.
Terjedelem184 oldal
ISBN978-963-304-459-9

A szerzőről

Stark, Kio

Kio Stark a Follow Me Down (Gyere le utánam!) című regény és a Don’t Go Back to School (Ne menj vissza az iskolába!) című tanulást segítő kézikönyv szerzője; és az írás mellett tanít, és előadásokat is tart szerte a világon. Fő témái az idegenek közti interakciók, az önálló tanulás és a kapcsolattartás számítógépes eszközeinek használata. New York államban, Brooklynban él. Foglalkozott interaktív hirdetésekkel, közösségi kutatással, játéktervezéssel és ún. adatújságírással is. Tanácsadóké...