Hoffmann, Eva

Hogyan unatkozzunk?

Mikor volt utoljára időnk unatkozni?
Az agyzsibbasztó tétlenség bénító és nyomasztó tud lenni, de napjainkban igencsak átestünk a ló túloldalára. Hektikus, hiperaktív, ingerekkel teli korban élünk. Túlontúl elfoglaltak vagyunk, tele a határidőnaplónk, mindez pedig alaposan kihat a szellemi és érzelmi életünkre. 
Eva Hoffman azt vizsgálja, hogy miért tulajdonítunk olyan nagy jelentőséget a sikernek, a hatékonyságnak, az aktivitásnak korunk versengő társadalmában ‒ egy olyan világban, ahol a tétlenség szinte elképzelhetetlen. Irodalmi, történelmi és pszichológiai példákkal segít, hogy megtanuljunk értelmet találni a semmittevésben, élvezni tudjuk a valódi elmélkedést, saját belső és külső világunk gazdagságát, és a maga teljességében éljük meg az életünket.
 
 
Az erkölcsi és értékrendi zűrzavar korában az önsegítő könyveknek is megújulásra van szükségük. Az élet iskolája (The School of Life) sorozat egyfajta újjászületés. Olyan, mindnyájunkat érintő témákkal foglalkozik, mint a pénz, a munka, a technológia, a szex, a testedzés és az egyedüllét.
Alain de Botton, a sorozat szerkesztője
  • Bolti ár: 2200 Ft

  • Internetes ár: (-15%)1870 Ft

  • HVG-klubkártyával: (-20%)1760 Ft

Formátum130x178, puhatáblás
Megjelenés2017.07.04.
Terjedelem300 oldal
ISBN978-963-304-462-9

A szerzőről

Hoffmann, Eva

Eva Hoffman nemzetközileg elismert író és tudós. Vezető szerkesztőként dolgozott a The New York Timesnál, és rádiós műsorokat vezetett a BBC-n. Egyéb művei: Lost in Translation: Life in a New Language (Elveszett jelentés – Élet egy új nyelvben), Shtetl: The Life and Death of a Small Town and the World of Polish Jews (Shtetl – Egy kisváros élete és halála és a lengyel zsidók világa), Time (Idő), valamint két regény: The Secret (A titok) és Illuminations (Megvilágosodások).