Ruzo, Andrés

A forrongó folyó

Kalandozások és felfedezések Amazóniában

„A folyó folyton emlékeztet arra, hogy a világ még mindig tele van felfedezni való csodákkal, és ezeket nem feltétlenül az ismeretlen sötétjében találhatjuk meg, hanem a hétköznapi élet fehér zajában is: olyan dolgokban, amelyeket jóformán észre sem veszünk, amelyekről már szinte el is feledkeztünk.”
 
Vajon tényleg létezik a spanyol konkvisztádorok végzete, a rejtélyes folyó, amelynek olyan forró a vize, hogy az állatok, amelyek beleesnek, megfőnek benne? Andrés Ruzo, a fiatal geológus egy gyermekkorában hallott legenda alapján kezdi kutatni az eddig dokumentálatlan természeti jelenséget az Amazonas vidékén, de felfedezése váratlan következményekkel jár: választania kell a folyót szentként tisztelő helyiek, a perui kormány és az olajtársaságok egymással ellentétes érdekei között. A forrongó folyó felfedezésének történetében a modern tudomány csap össze egy tradicionális világképpel.
 
Andrés Ruzo TED-előadása:
 
  • Bolti ár: 2200 Ft

  • Internetes ár: (-15%)1870 Ft

  • HVG-klubkártyával: (-20%)1760 Ft

Formátum125x178mm, puhatáblás
Megjelenés2017.05.10.
Terjedelem168 oldal
ISBN978-963-304-443-8

A szerzőről

Ruzo, Andrés

Andrés Ruzo az Egyesült Államokban, Nicaraguában és Peruban nevelkedett. Ennek a vegyes háttérnek egy kis identitásválságon túl azt is köszönheti, hogy már igen fiatalon felismerte a tényt, hogy a világ problémái nem állnak meg az államhatároknál, hanem épp ellenkezőleg, mindenütt ugyanabból a forrásból és energiából erednek és táplálkoznak. Ez a felismerés késztette arra, hogy a geotermikus tudományok szakemberévé váljon. A Southern Methodist Egyetemen szerzett diplomát geológiából és pénzüg...


Kapcsolódó termékek