Aaronovitch, David

Vudu-történelem

Korunk legnagyobb összeesküvés-elméleteinek leleplezése

  • Bolti ár: 3900 Ft

  • Internetes ár: (-15%)3315 Ft

  • HVG-klubkártyával: (-20%)3120 Ft

Mindig lesznek, akik világméretû konspirációs tervet sejtenek a tragikus események, a bonyolult ügyek, sõt minden nagyobb társadalmi irányváltás mögött is, Marylin Monroe halálától az ikertornyok összeomlásáig, a II. világháború okaitól Obama elnök származásáig mindenben, amit csak az emberiség élete elébük kínál.

David Aaronovitch kíméletlenül szedi ízekre a legismertebb összeesküvés-elméleteket. Úgy tûnik, egyiket-másikat - mint a Cion bölcseinek jegyzõkönyveit - koronként újra elõ is kell szedni, s felsorakoztatni minden bizonyítékot a feledékeny utókor számára, ami világosan megmutatja, hogy elejétõl végéig kitaláció.

Aaronovitch arra bíztat, álljunk ellen a mitikus összefüggések kísértésének, ne higgyünk a szemfényvesztésnek. De ne higgyük azt se, hogy ez ilyen egyszerû: a jól tálalt teóriák uszályába belekavarodva láthattunk már okos embereket is. A szerzõ forradalmian fontos megállapítása, hogy az elvont gondolkodásúak számára afféle mitikus történelmi igazságszolgáltatásnak tûnhet a konspirációs megközelítés - például a Katrina idején volt, aki hajlott rá, hogy az évszázados kisebbségi létet feldolgozni segítõ népmeseként értelmezze a New Orleans-i fekete negyedek "elárasztásáról" szóló fikciót.

E krimiszerûen izgalmas könyv tanulsága, hogy az ilyen esetek megítéléséhez csak a


Formátum156x195
Megjelenés2010. aprilis 19.
Terjedelem488 oldal
ISBN978-963-9686-96-0

Aaronovitch, David további könyvei
13 rejtély